Därför är det så viktigt med en tydlig brevlåda

0
1780

Det är nog inte speciellt många där ute i världen som har tänkt på hur tydliga deras brevlådor egentligen är. Men det är faktiskt otroligt viktigt att se till att ha en lättläst och tydlig namnskylt brevlåda. Men varför är det så viktigt, kanske du frågar? Jo, här är några bra anledningar till varför du ska se till att göra din brevlåda mer tydlig.

Du får hem rätt post i din brevlåda

Den första anledningen till att du bör förtydliga din brevlåda är så att du ska kunna få hem rätt post. Har du någon gång fått grannens post i din namnskylt brevlåda? Kanske har grannen kommit hem till dig med din post? Oavsett vad så är det enormt irriterande att posten inte hamnar där den hör hemma. Detta slipper du om du har en så tydlig namnskylt brevlåda som möjligt.

 

Man kan hitta dig och din adress lättare

En tydlig och lättlästa namnskylt brevlåda gör det inte bara lättare för brevbäraren att utföra sitt arbete, utan gör det även lättare för andra att hitta dig. Du vill ju såklart att de som kommer för att besöka dig ska hitta rätt direkt. Med ett tydligt husnummer och tydliga namn på din brevlåda kommer ingen någonsin behöva knacka på fel dörr igen.

Du kan slippa all onödig reklampost

Är du en av många andra som verkligen hatar att få reklampost i din brevlåda? Det kan du faktiskt göra något åt. Genom att sätta upp dekaler med texten ”Ingen reklam tack!” på din namnskylt brevlåda slipper du högarna av reklamblad och flyers varje vecka. När du tackar nej till denna onödiga reklam, gör du även miljön en tjänst, då färre reklamblad behöver tryckas upp. Om alla tackade nej till reklampost skulle världen bli lite bättre. Varje steg framåt är bra! Så tacka nej till reklampost du också.

Du sparar tid varje vecka

 

Nu kanske du tycker att det låter lite för bra för att vara sant, men du kan faktiskt spara tid varje vecka. Med en tydlig namnskylt brevlåda får du hem rätt post och bara den post du själv har bett om. Det betyder att du inte behöver ägna tid åt att sortera bort sådant som du inte vill ha eller har bett om. Det är alltså ett lätt sätt att spara tid och energi varje vecka.

Tipsa grannarna och berätta för dem varför även de borde göra deras brevlådor lite tydligare.

Hur gör jag min brevlåda tydligare?

Det är riktigt lätt att göra sin brevlåda lite tydligare. Beställ några dekaler eller skyltar till din namnskylt brevlåda. Dekalerna hittar du enklast på nätet. De är billiga och ofta riktigt snygga. Du får alltså inte bara en mer tydlig och lättläst namnskylt brevlåda, utan även en snyggare brevlåda. Det är ju alltid ett plus! Om man känner för det, kan man även köpa till några dekorativa dekaler för att göra sin brevlåda ännu mer glad och trevlig.