Funktionalitet av skyddsväst

0
2369

Risktagande är vardagsmat för de som jobbar inom säkerhetsyrkena. För att alltid bibehålla trygghet är det nödvändigt för personer inom dessa yrken att skydda sig så bra som de förmår. På webshopper såsom EliteArmor kan man finna skyddsvästar av hög kvalitet till rimliga priser. Där är det inte bara mycket tal och lite verkstad. För att bevisa hur fantastiska dessa skyddsvästar är har EliteArmor laddat upp ett antal videor på deras hemsida. I dessa videor används en rad olika vapen för att försöka ta kål på skyddsvästarna. Men lyckades de?

Army_IOTV

Kvalitetstest av skyddsväst

 

Först och främst visar de en skyddsväst som om och om igen blir stucken och skuren av fyra olika knivar, en efter den andre. Ingen av dessa knivar klarar att penetrera västen, och vissa bryts till och med av innan de ens har klarat sig igenom det första lagret.

 

I test nummer två skjuter de en skyddsväst med en Magnum 357. Två kulor avfyras, men ingen av dem lyckas ta sig igenom västen. De övergår därefter till det tredje testet som går ut på att skjuta fyra skott in i västen med en 22 LR. Ännu en gång penetreras västen inte. I det sista testet med en 9 mm Luger blir resultatet som förväntat. Två kulor avfyras, men ingen av dem når igenom västen.

 

Skyddsväst hos EliteArmor

 

Med tanke på alla de kvalitetstester som har genomförts samt det faktum att de har blivit utnämnda till nummer ett i Sverige inom skottsäkra västar är det inte mer än rätt att slå ett öga mot deras webshop vid köp av skyddsväst. Vare sig man jobbar som polis, militär eller dörrvakt kan man aldrig vara nog försiktig. Det finns ingen garanti på att andra i omgivningen inte bär vapen, och man måste klara av att försvara sig mot dessa potentiella hot. Hur länge man än har tränat självförsvar kan man inte förutspå en plötslig avfyrning eller hugg med kniv, och en kula som är på väg mot en kan man inte stoppa med självförsvarstekniker. I det skedet finns skyddsvästen där för att rädda liv.

 

Vilken typ av skyddsväst man har beror på vad den ska användas till. De tyngre alternativen kan skydda mot starkare vapen, men de gör även så att ens smidighet försämras och att snabba språng blir mycket svårt. De lättare alternativen tillåter en att röra sig fortare och ta sig över svårare terränger utan att trycka ner en för mycket, men de skyddar samtidigt inte mot lika starka vapen som den tyngre varianten. Just därför ska man först av allt tänka över vad det egentligen är som man ska använda västen till innan man genomför sitt köp. Behöver man gå långa vägar och inte förväntas stöta på annat än möjligtvis knivar? Då är den lättare varianten ett bra val. Ska man för det mesta stå stilla och inte bära västen under en längre tid, samtidigt som det finns en risk att stöta på farliga eldhandvapen? Då är den tyngre versionen rätt för dig.