Goda råd om lån hos 117banker

0
2401

117banker är en perfekt sida att gå till om du vill jämföra olika finansiella produkter inom Skandinavien. 117banker fokuserar på online lån och kreditkort, främst i Sverige, Danmark och Norge. Ett online lån är ett snabbt sätt att låna pengar på och med den här typen av lån så får du ofta svar redan samma dag. Du kan till och med få pengarna samma dag, men var medveten om att lånet kommer att bli dyrare än ett traditionellt banklån. Trots den högre kostnaden är ett online lån mycket smidigare. När man hör orden ”traditionellt lån” tänker man ofta på utdragna processer och långa väntetider. Detta för goda anledningar. Man tvingas ofta stämma träff med banken och gå igenom vad lånet ska användas till, vilka säkerheter man kan uppvisa och mycket mer. Den här långa processen är någonting som helt kan undvikas om man tar ett online lån.

Lätt och bra hemsida

117banker har en väldigt lättförståelig och användarvänlig hemsida. Man kan enkelt se långivare, belopp, löptid, ålder som måste uppfyllas, effektiv årsränta och bedömningar från andra användare. Du kan lätt filtrera bort sådant som du vet inte passar dig, som till exempel ålder. Om du är 18 år kan du ju inte ansöka om ett lån som är för någon som är minst 25 år. Du kan välja en specifik kategori på lån om du vill. Du kan även sortera ordningen på lånen i en lånekategori genom att klicka på tabellrubrikerna över lånetabellen. När du har hittat det lån som är rätt just för dig så klickar du helt enkelt endast på ”Ansök här”. Kort därefter slussas du snabbt och säkert vidare till det företaget som du har valt och det är här som du kan ansöka hos dem. https://117banker.com/sv/ finns alltså bara för att du som kund lätt ska kunna få en överblick på vad som finns på marknaden. Då slipper du söka upp alla långivare individuellt och sedan jämföra dem förhand. På 117banker har du all information du kan behöva precis framför näsan.

Långivarnas olika krav

Det är bra att känna till att de olika långivarna har olika krav på låntagarna. Du måste i alla lägen vara minst 18 år för att få låna pengar, men många kreditföretag kräver att du har fyllt 23 eller till och med 25 år innan du får ansöka om lån. Om du har skuld hos kronofogden eller om du har betalningsanmärkningar så kan det vara svårt att få ett lån, så se till att du säkert kan betala tillbaka. Beloppet som långivare erbjuder kan variera kraftigt. Vissa erbjuder mindre belopp och andra större. Återbetalningstiden variera också väldigt mycket, så se till att du väljer ett lån som passar just dig. Ofta finns det även krav på medborgarskap, inkomstnivå och fast bostad. Du hittar alla dessa upplysningar lätt i översikten över alla lån, så att du inte behöver spendera onödig tid på att ansöka om lån som med all sannolikhet slutar med ett avslag.

Några goda råd om att låna pengar

Allra först bör du överväga om du verkligen behöver låna pengar eller om du skulle kunna spara ihop dem. Ibland måste man verkligen ha pengar snabbt och då kanske det enda svaret är att låna pengar. Det andra du bör tänka på är om du har råd att låna pengar. Det kostar pengar att låna pengar och låna aldrig mer än att du komfortabelt kan betala tillbaka. Se till att du kan betala det du ska per månad utan problem. Du bör aldrig, aldrig, aldrig låna för att betala en annan skuld. Detta sätter spinn på skuldfällan och det kan vara otroligt svårt att ta sig ur denna.

SHARE
Next articleTätningslister hjälper dig